Karadağ: Turizm yeniden güclü haline gelebilir

05 Ekim 2020

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Ekonomisti Peter Tabak, mevcut krizin sona ermesinin ardından, turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesinin sezonu uzatması şartıyla Karadağ'ın turizmi tekrar güçlü haline gelebileceğini belirtmiştir.
 
Sn. Tabak, GSYİH'ya yüzde 20'den fazla katkıda bulunan turizme olan büyük bağımlılığı nedeniyle Karadağ'ın EBRD bölgesinin etkilenen ülkelerinden biri olabileceğini ifade etmiştir.
 
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Karadağ için son ekonomik beklentilerinde, GSYİH'nın 2020 yılında yüzde 9 düşmesi beklenirken, önümüzdeki yıl yüzde 5'lik bir iyileşme beklendiğini belirtmiştir.
 
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Bölgesel Ekonomisti Peter Tabak, “ Turizm, ülkelerde uygulanan önlemler nedeniyle krizden en çok etkilenen sektörler arasında yer alıyor.İnsanlar daha yüksek enfeksiyon riski gördükleri için seyahat etmeye daha az isteklidirler”dedi.
 
Sn. Tabak, Ocak ve Ağustos ayları arasında turist girişlerinin ve geceleme sayısının yaklaşık yüzde 80 azaldığını hatırlatarak, sezonun neredeyse bittiğini sözlerine eklemiştir.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı – MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği