Karadağ: Yeni önlemler paketi KOBİ sektörüne odaklanmalı

24 Şubat 2021

Karadağ Merkez Bankası'nın Karadağ Bankalar Birliği ile yaptığı görüşmede, yeni bir tedbir paketinin, pandeminin neden olduğu krizden en çok etkilenen mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere odaklanılması gerektiği sonucuna varıldı.
 
Karadağ Merkez Bankası bir basın açıklamasında, bu sektörün Karadağ'daki toplam çalışan insan sayısının yüzde 75'inden fazlasını istihdam ettiği ve ithalatta orantılı paya sahip olduğundan dolayı, böyle bir tedbirin doğru olacağını ifade etti.
 
Basın açıklamasında, "Bu amaçla, Karadağ Merkez Bankası, en çok etkilenen sektörler olarak kabul edilen ve moratoryum, onay ve tercihli düzenleyici muameleyle kredilerin yeniden yapılandırılmasına hak kazanan sektörleri hedefleyen bir kararda acilen değişiklikler hazırlayacak" belirtildi.

Değişiklikler, Hükümetin savunmasız olarak kabul ettiği tüm sektörlerin yanı sıra Karadağ Merkez Bankası ve ticari bankalar tarafından belirlenen belirli sayıda ek olanları içerecek bir öncelikli sektörler listesinin uzatılmasıyla ilgili olacaktır.
 
Karadağ Merkez Bankası Başkanı Radoje Zugiç, iş sektörüne gerekli desteğin sağlanması ile bankacılık sisteminin istikrarının korunması arasında bir denge kurmanın çok önemli olduğunu söyledi.
 
Sn. Zugiç, bu nedenle ve manevi zararlardan kaçınmak için tedbirlerin aşamalı olarak ve dikkatlice alınacağını sözlerine ekledi.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği