Karadağ: Yeni tedbirler, daha hızlı ekonomik iyileşmesine yönelik önkoşulları yaratiyor

14 Nisan 2020

Karadağ Ticaret Odası'na göre, Karadağ Hükümeti tarafından önerilen yeni ekonomik tedbir paketi, yaşam standartlarının daha hızlı bir şekilde iyileştirilmesi ve sürdürülmesi için önkoşullar yaratarak, iş faaliyetleri koronavirüs pandemisi nedeniyle önemli zorluklarla karşılaşan iş dünyasının taleplerine yanıt vermektedir.

 

Karadağ Ticaret Odası, Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç tarafından sunulan iş sektörü çalışanlarına ve savunmasız gruplara yönelik destek tedbirlerini memnuniyetle karşıladığını ve önerilen tedbirlerin yanı sıra ilk tedbir paketinin işlerin ve likiditenin korunmasına büyük katkı sağlayacağını vurgulamıştır.

 

Getirilen tedbirler, binlerce girişimci, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler ve istihdam ettikleri 100.000'den fazla kişi için bir endişe ifadesi olduğunu belirtilmiştir.

 

Karadağ Ticaret Odası, girişimcileri, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerinin desteklenmesi kapsamında işçilerin istihdamının sübvanse edilmesinin, motive edici bir tedbir olduğunu belirtmiştir.

 

Karadağ Ticaret Odası ayrıca,söz konusu tedbirlerin uygulanmasının, sınırlı bir süre içerisinde gerçekleşmesine rağmen, önemli fonların gerektirdiğini hatırlatmaktadır.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı - MİNA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği