Karadağ'daki iş ortamı yabancı yatırımcılara ilham veriyor

28 Mart 2019

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç, planlanan yapısal reformlarla birlikte iyi hazırlanmış yatırım projelerinin, yabancı yatırımcılara ilham verecek iş ortamının gelişmesine yol açtığını anlattı.
 
Sn. Djukanoviç, Almanya'ya yaptığı resmi ziyaret kapsamında, Alman Doğu Ticaret Birliği (OAOEV) temsilcileriyle bir araya gelmiş olup onları Karadağ'daki ekonomik durum hakkında bilgilendirdi.
 
Bilgi Servisi tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç , Karadağ 'ın dinamik gelişimini, istikrarlı ekonomik büyümeyi ve GSYİH içerisinde 100'den fazla ülkeden gelen yabancı yatırımların yüksek oranda olduğunu vurguladı.
 
Sn. Djukanovic, Karadağ Hükümetinin amacının istikrarlı ekonomik büyüme ve Karadağ vatandaşlarının yaşam kalitesinin iyileştirmesi olduğunu, onun için yatırım destinasyonu olarak, başarının anahtari olan reformların yani sira hukukun üstünlüğü üzerinde sıkkı çalışıldığını belirtti.
 
Alman girişimciler, başta yeşil enerji, sanayi ve dijitalleşme olmak üzere enerji sektörüne yatırım yapmaya ve Karadağ Üniversitesi ile işbirliği kurmaya ilgi duyduklarını belirtti.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği