Karadağ’daki otel endüstrisinde önleyici tedbirlerin alınması hk.

05 Haziran 2020

Karadağ Kamu Sağlığı Enstitüsü, otellerde ve diğer konaklama tesislerinde koronavirüse karşı önleyici tedbirlerin alınması konusunda tavsiyelerde bulunmuş olup, bu sektörde çalışan herkes enfeksiyonun yayılmasını önlemeye yönelik genel önlemleri almak zorunda kalacaktır.

 

Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanlığı bir basın açıklamasında, bu yılki turizm sezonunun en önemli yönünün tıp mesleği tarafından verilen önerilerin güvenliğine ve gözlemlenmesine yansıtılacağını söyledi.

 

Basın açıklamasında, “Otellerin idaresi ve yöneticilerinin, önlemlerin uygulanmasını ve pratikte bunların uygulanmasını iyileştirmeyi amaçlayan bazı idari ve organizasyonel önlemleri almakla yükümlü olduğu” belirtildi.

 

Basın bültenine göre, önlemler, bu sektördeki kuruluşların normal işleyişi için özel öneme sahip bir dizi teknik önlemi, öncellikle konaklama birimlerinde hijyen bakımı kuralları ve konaklama tesislerinin işleyişi için önlemler dahil olmak üzere oteller ve diğer konaklama tesisleri için genel kurallar tanımlanmaktadır.


Basın açıklamasında, “Kamu Sağlığı Enstitüsü’nün hem açık hem de kapalı yüzme havuzları, su parkları, spa ve sağlıklı yaşam merkezleri ile otel ve diğer konaklama hizmetleriyle doğrudan veya dolaylı olarak ilişkili diğer tesisler için önerileri hazırladığo” ifade edildi.

 

Tek bir teyit edilen koronavirüs enfeksiyonu vakası olmadan 28 gün sonra, Halk Sağlığı Enstitüsü'nün önerisi üzerine, Bulaşıcı Hastalıklar Ulusal Koordinasyon Başkanlığı  Karadağ'daki koronavirüs salgınının sonunu Salı günü ilan etmeye karar verdi.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MINA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği