Karadağ’daki özel konaklama hizmetleri sağlayıcıları, turist kuponu programına katılımi için 1 Mart 2021 tarihine kadar başvurmalı

10 Şubat 2021

Karadağ Ekonomik Kalkınma Bakanlığı, özel konaklama hizmeti sağlayıcılarını, eğitim ve sağlık sektörlerinde çalışan kişilere yönelik turist kuponu programına katılım için 1 Mart 2021 tarihine kadar başvurmaya davet etti.

Turist kuponlarının eğitim ve sağlık çalışanlarına verilmesini ve özel konaklama hizmetleri sağlayıcılarına destek verilmesini içeren önlem, vatandaşlar ve iş sektörü için yeni destek paketinin bir parçasıdır.

Bakanlık bir basın açıklamasında “Bu önlemin iki aşamada yürütüleceğini; Birincisi, özel konaklama hizmeti sağlayıcılarının başvurmaları için bir daveti içerirken, ikincisi, kuponların verilmesi ve kullanılması prosedürününün içerdiğini ” ifade etti.

Başvurular, Bakanlığın web sitesinde bulunan belgelerle birlikte, açık posta yoluyla gönderilebilir, doğrudan Bakanlığa iletilebilir veya prijave@mek.gov.me  adresine e-posta ile gönderilebilir.

Yeni bir destek tedbirleri paketi çerçevesinde, Hükümet tüm sağlık ve eğitim çalışanlarına 1 Temmuz'a kadar kullanılabilecek 200 Avro'luk kupon vermeye karar verdi.

Turist kuponları sadece kayıtlı özel konaklama için kullanılabilir.

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği