Karadağ’daki Salgın Tedbirlerine İlişkin Duyuru

11 Mart 2021

Karadağ makamlarınca Covid-19 salgınıyla mücadele bağlamında ülkeye girişlerde getirilen test zorunluluğuna ve ülke genelinde ve bazı şehirlerde uygulanan kısıtlamalara ilişkin bilgiler aşağıda sunulmuştur:

Test Zorunluluğu:

-Sırbistan, Kosova, Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Arnavutluk haricindeki ülkelerden Karadağ’a giriş yapacak yabancılar ve Karadağ vatandaşları (5 yaş üzeri) için 48 saat önceden alınmış negatif PCR testi veya en fazla 30 gün önceden alınmış pozitif antikor testi sonucu veya Karadağ’a girişten en az 7 gün önce ikinci doz aşı olduğuna dair belge ibraz etmek zorundadır.

-Karadağ vatandaşları ve Karadağ’da geçici/daimi oturumu olan yabancılar test sonucu veya aşı belgesi ibraz etmemeleri halinde 14 gün karantinada/izolasyonda kalma şartıyla ülkeye giriş yapabilecektir.

-Bu tedbirler 13 Mart 2021 tarihi itibariyle uygulanacaktır.

Ülke Genelindeki Kısıtlamalar:

-Saat 21:00-05:00 arasında sokağa çıkmak yasaktır.

-Yeme-içme tesisleri saat 07:00-18:00 arasında açıktır.

-Mağazalar ve marketler saat 07:00-20:00 arasında açıktır.

-Hafta sonlarında şehirlerarası seyahat (Cuma 21:00- Pazar 05:00 arasında) yasaktır.

-Spor amaçlı park ve umuma açık alanlarda kalmak yasaktır.

-Açık havada ikiden fazla yetişkinin bir araya gelmesi yasaktır.

Şehirler Özelindeki Kısıtlamalar:

-Budva, Tivat, Herceg Novi, Podgoritsa, Çetinje, Niksiç, Kotor, Bar, Ulçin, Pluzine ve Pljevlja şehirlerinden giriş ve çıkışlar yasaktır.

-Bu şehirlerde yeme-içme tesisleri, alışveriş merkezleri, kumarhane ve bahis mağazaları ve spor salonlarının çalışması yasaktır. Ayrıca, 11 Mart 2021 tarihi itibariyle okullarda uzaktan eğitime geçilecek, anaokulları kapatılacaktır.

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği