Konaklama sektörü Mayıs ayının ikinci yarısında faaliyete tekrar geçecek

24 Nisan 2020

Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, küçük ve orta ölçekli işletmelerin 4 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla faaliyete tekrar geçebilmeleri için şartların yerine getirileceğini, konaklama ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin, Mayıs ayının ikinci yarısında epidemiyolojik kurallar ve prosedürler doğrultusunda çalışmalarına izin verileceğini belirtmiştir.

 

Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, otel işletmecileri ve turizm sektörünün temsilcileri ile yaptığı toplantıda, tüm gemiler için marinaların açılacağını ve turizm sektörüne yönelik yaklaşık 5 milyon Avro'luk desteği sunulacağını ifade etmiştir.

 

Karadağ Hükümeti tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre, Karadağ'ın olağanüstü hal ilan etmediği, çünkü sadece hak ve özgürlükleri değil, aynı zamanda girişimcilik potansiyelinin tüm kesimlerini de kısıtladığı belirtilmiştir.


Sn. Markoviç, Karadağ'ın salgın kontrolü ve yönetimi açısından diğer ülkelerden farklı olduğunu hatırlatmıştır.


Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, söz konusu toplantıda değerli bilgiler ve öneriler aldığını, bunların Karadağ Hükümeti ve Karadağ Turizm Bakanlığı tarafından dikkatle analiz edileceğini vurgulamıştır.


Sn. Markoviç, Karadağ Hükümetinin Karadağ turizmi hayati önem taşımak bir ekonomik sektör olarak desteklemesine yönelik güçlerin birleştireceğini, turizmdeki her işi korumak istediğini ve çalışanlara en verimli şekilde doğrudan yardım edeceğini belirtmiştir.

 

Karadağ Başbakanı Dusko Markoviç, turizmin sadece bir sektör olmadığını, aynı zamanda Karadağ'ın ekonomik ve parasal istikrarı için de güçlü bir pazar aracı olduğunu hatırlatmıştır.

 

Sn. Markoviç, Karadağ Hükümetinin yakında şirketlere ve turizmdeki girişimcilere yönelik bütçeden yaklaşık 5 milyon Avro'yu ayıracağını sözlerine eklemiştir.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı – MİNA

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği