Kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P) Karadağ için istikrarlı görünümü doğruladı

16 Eylül 2019

Karadağ Maliye Bakanlığı'na göre, Standard & Poor's (S&P) kredi derecelendirme kuruluşu, B + / B derecesini koruyarak Karadağ için istikrarlı görünümü doğruladı.
 
Bakanlık, yapılan basın açıklamasında S&P analistlerinin Karadağ'ın doğru yönde geliştiğini doğruladığını ifade etti.
 
Maliye Bakanlığı tarafından ayrıca, "Karadağ’ın ekonomisindeki eğilimlerini değerlendiren Standard ve Poor's’un, turizm ve enerji sektörlerinde elde edilen sonuçları ve doğrudan yabancı yatırımların kayda değer girdilerini vurguladığı" açıklandı.
 
Turizm sektörünün olumlu sonuçları, 2018 yılında Karadağ'ın son on yılda kaydettiği en yüksek büyüme olan %5'lik reel büyümeyi destekledi.
 
Basın açıklamasında, "İlk altı ayda turistlerin geçen yılın aynı dönemine göre %20 oranında artması nedeniyle bu eğilimin 2019 yılında da devam ettiği" dile getirildi.
 
Bakanlık ayrıca, önemli yabancı yatırımlarının derecelendirmeye büyük katkı sağladığını belirtti. 

S&P projeksiyonlarına göre, önümüzdeki dört yıl içinde yabancı yatırımlar yıllık ortalamasıyla GSYİH'nın %10'unu oluşturacak ve ağırlıklı olarak emlak sektörü, ağırlama ve enerji sektörlerinde yoğunlaşacak.

Basın açıklamasında, "Standard ve Poor's’un, Karadağ’ın aday ülke olarak reformların uygulanması konusundaki potansiyelini vurgulayarak AB yolunu memnuniyetle karşıladığı" belirtildi.
 
Kaynak: Karadağ Haber Ajansı MİNA
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği