"Pljevlja" isimli Termik Santralinin yeniden yapılandırılmasına yönelik ihale Temmuz ayında yayınlanacak

05 Temmuz 2019

Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi (EPCG) Yönetim Kurulu, "Pljevlja" Blok I Termik Santralinin Çevresel Yeniden Yapılandırılması için Yatırım Kararını onayladı.
İhale, temmuz ayında ilan edilecektir.

Yatırımın tahmin edilen değeri 45 milyon Avro olup Temmuz ayında kamu ihale prosedürünün açıklanmasından sonra söz konusu projenin gerçekleştirilmesinde deneyime sahip çok sayıda tanınmış dünya şirketinin ilgisini beklenmektedir.

Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi (EPCG), Sayın Djoko Krivokapiç’in başkanlık ettiği Yönetim Kurulu’nun oturumunun ardından, ihale sürecinin sorunsuz ilerlemesi halinde sözleşmenin 2019 yılın sonunda imzalanacağını belirtti.

Mevcut TE "Pljevlja" bloğunun ekolojik yeniden inşası için projenin gerçekleştirilmesi 2019-2021 yıllar arasında beklenmektedir.

Söz konusu proje önümüzdeki 20 ila 30 yıl boyunca Pljevlja'daki (TEP-RUP) termik enerji kompleksinin devamlı çalışmasını sağlayacaktır.

Santralinin yeniden yapılandırılması, en son 2017/1442 AB 2017 Kararında öngörülen yükümlülüklerin yerine getirilmesini sağlayacaktır. 

Kaynak:  Total Montenegro News (https://www.total-montenegro-news.com/business/4439-in-july-tender-for-reconstruction-of-te-pljevlja)

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği