Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan: Türkiye’nin Balkanlara yaklaşımı Avrupa Birliği ile aynıdır

15 Mart 2019

Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan tarafından ‘’Pobjeda’’ gazetesine yapılan açıklamada; Türkiye’nin bölgesel sorunlara yaklaşımının, Avrupa Birliği’nin (AB) Balkanlara yönelik yaklaşımından farklı olmaması nedeni ile Türkiye’nin Balkanların dışında tutulmasının , objektif olmayan bir yaklaşım olduğu belirtildi.
Sn. Ozan, Karadağ ile Türkiye, Uluslararası ve bölgesel sorunların çözmede aynı yaklaşıma sahiplerdir.
Sn. Ozan, Türk Hava Yolları sayesinde, Karadağ vatandaşları, Türkiye'deki veya dünyadaki en güzel yerleri ziyaret edebilmektedirler.
Sn. Ozan ayrıca, Karadağ'daki Ziraat Bankası, Karadağ vatandaşlarına ve Karadağ’daki yaşayan Türklere en uygun bankacılık hizmetlerini sunmaktadır.
Bunlar, iki devlet arasındaki ilişkilerin mükemmel olduğunu göstermektedir.
Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan, görev süresi boyunca, her alanda işbirliğin geliştirilmesine yardımcı olacağı, Karadağ sürekli gelişen bir ekonomiye sahip olup yatırımlar için hala bakir bölgeleri olan genç ve dinamik bir ülke olduğu belirtti.
Sn. Ozan, Karadağ, bir NATO üye ülkesi olarak ve gelecekteki AB üye ülkesi olacağı için öngörülebilir bir geleceğe sahip olduğundan cazip bir ülke olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçisi Songül Ozan, ‘’Ortak tarihimiz ve kültürümüzün yanı sıra Karadağ vatandaşlarının da bizim kadar misafirperver olması gerçeği göz önünde bulundurarak, bunların hepsinin vatandaşlarımızı olumlu yönde etkileceğinin’’ altını çizdi.
 
Kaynak: https://www.cdm.me/politika/songul-ozan-turska-na-balkanu-radi-isto-sto-i-eu/
 
Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği