Filipinler'de yeni konteynır terminali hizmetleri faaliyete başladı

08 Ocak 2021
Mindanao Konteyner Terminali (MCT), Visayas ve Mindanao yarımadasını Singapur üzerinden Asya ve Orta Doğu'ya bağlayan  “Bölgesel Konteyner Hattı (RCL)” olan “Güney Filipinler 6 (RSP6)” adlı hizmeti başlattı. Buna göre, iki lojistik gemisi tarafından işletilecek hizmet kapsamında, “Singabur-Cebu Şehri- Cagayan Şehri ve Singapur” hattı üzerinde taşımacılık işlemleri gerçekleştirilecek.
 
Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, gemilerin aktarma merkezi olarak hizmet veren “Cebu, Cagayan de Oro ve Zamboanga (ilgili şehirler Filipinler’de yer almaktadır)” şehirlerinden diğer Güneydoğu Asya pazarlarına, Hint yarımadasına ve Orta Doğu'ya ve ayrıca Çin ve Güney Kore gibi daha kuzeydeki pazarlara bağlantı sağlayan Singapur'a seferlerini gerçekleştireceği belirtilmiştir.
 
Bu kapsamda, gerek Filipinler’in ihracatında gerekse ülkeye ithalatta çok taraflı liman hizmetinin gerçekleştirilebilmesi sebebiyle Filipinli işadamları için önemli bir fırsat olduğu değerlendirilen proje başlangıcının aynı zamanda dünyanın dört bir yanından Filipinler ile ticaret yapan işadamları için de tedarik ve/veya arz yönünde büyük kolaylık sağlayacağı ifade edilmektedir.
 
İlgili hizmetin ilkinin 19 Aralık 2020 tarihinde başlayan seferler ile gerçekleştirildiği belirtilmiştir.
 
Aşağıda, ilgili hizmeti sunan kuruma ilişkin iletişim bilgileri yer almaktadır.
 
 
Adres: ICTSI Administration Building, Manila International Container Terminal (MICT), South Access Road, Port of Manila, Manila 1012 Philippines
 
Telefon: +63 2 8245 4101
 
E-Posta: info@ictsi.com