Moğol Madencilik Şirketi (MMC), 2019 Ara Dönem Sonuçlarını Açıkladı

29 Ağustos 2019

Moğolistan'da yıkanmış sert koklaşabilir taş kömürü üreticisi ve ihracatçısı olan Moğol Madencilik Şirketi (Mongolian Mining Corporation (MMC)), 30 Haziran 2019'da sona eren altı aylık geçici ara sonuçlarını açıkladı.

Rapor döneminde, Grup yaklaşık yüzde 20 oranında bir artışla 325,6 milyon ABD Doları toplam gelir elde etmiştir. Grup tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında satılan sert koklaşabilir taş kömürü, 2018 yılının aynı dönemine göre %14,0 artışla 1,7 milyon tondan yaklaşık 2,0 milyon tona yükselmiştir.

Sert koklaşabilir taş kömürü için ortalama satış fiyatı, raporlama döneminde ton başına 147,0 ABD Doları olarak gerçekleşmiştir. Brüt kar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,1 oranında bir artış ile yaklaşık 129,9 milyon ABD Dolarına ulaşmıştır; Şirket hissedarlarına dağıtılan kar, yüzde 59,4 oranında artarak yaklaşık 47,1 milyon ABD dolarına yükselmiştir.

MMC İcra Kurulu Başkanı Dr. Battsengel Gotov açıklamasında, “Yaklaşık yüzde 20'lik gelir artışı ve hissedarlara atfedilebilen kârdaki yüzde 59'luk büyüme ile vurgulanan dönem için sağlam finansal ve operasyonel performansı rapor etmekten memnuniyet duyuyoruz. Yılın ilk yarısına dayanarak, mevcut kömür madenciliği ve işleme kapasitemizi kullanarak, nakliye ve lojistik verimliliğimizi optimize ederek ve son kullanıcı müşterilerimizle olan ilişkilerimizi genişleterek üretim ve satış hacimlerimizi sürekli olarak artırmaya çalışıyoruz. Ayrıca, güvenli ve sorumlu madencilik operasyonlarına bağlılığımıza odaklanmaya devam edeceğiz.” demiştir.

Kaynak: https://montsame.mn/en/read/198620, www.mmc.mn.

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği