Moğolistan hükümeti, karantina süresini 15 Eylül’e kadar uzatma kararı aldı

25 Ağustos 2020

Bugünkü Hükümet Kabine toplantısında 31 Ağustos’ta bitecek kısmen yükseltilmiş hazırlık rejiminin önümüzdeki 15 Eylül 2020’ye kadar uzatılmasına ilişkin karar alınmıştır.
 
Bu karar, bugünkü özel kabine toplantısında tartışılmış ve desteklenmiştir. Bu, mevcut kuralların ve düzenlemelerin yürürlükte kalmasını sağlayacaktır.
 
Ancak duruma göre 15 Eylül'den sonra bazı kısıtlamaların gevşetilmesi ve kaldırılması için önlemler alınması planlanmaktadır.
 
Hükümet Basın ve Halkla İlişkiler Dairesinden alınan bilgiye göre, okul dersleri 1 Eylül’den, Mesleki Öğretim Merkezleri dersleri 14 Eylül’den ve üniversite dersleri 1-5 Ekim’den başlayacaktır.
 
25 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla Moğolistan’da teyit edilen korona virüs vaka sayısı 298, iyileşen hasta sayısı 289 ve tedavisi devam eden hasta sayısı 9’dur. Dün (24 Ağustos) 1011 kişide korona virüs testi uygulanmış olup hepsinin sonucu negatif çıkmıştır.
 
Tedavisi devam eden 9 hastadan 1 kişinin sağlık durumu biraz ağır durumdadır. Bugün itibarıyla Moğolistan Bulaşıcı Hastalıklar Merkezinde toplam 27 kişi izole edilmektedir.

 
Kaynak: https://ikon.mn/n/1ywn , https://ikon.mn/n/1yw9
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği