Moğolistan, ilk kargo uçağını teslim aldı

24 Temmuz 2019

Moğolistan’ın Boeing 737-700 tipi ilk kargo uçağı, 20 Temmuz'da Buyant-Ukhaa'daki Chinggis Khaan Uluslararası Havaalanı'na indi.

Sektör uzmanları, Mongolian Airways Cargo tarafından satın alınan Boeing 737-700 kargo uçağının, Moğolistan'ın havacılık endüstrisi tarihinde kayda değer bir olay olduğunu belirtti.

İlk kargo uçağının alınması ile Moğolistan, Rusya Federasyonu ve Çin Halk Cumhuriyeti nezdinde şimdiye dek kullanılmamış olan münhasır hakların kullanılmasını mümkün kılmaktadır.

Boeing 737-700, 11 bin modelin üretildiği, dünyanın en emniyetli ve güvenli uçaklarından biridir. 5250 km menzilli 20 ton yük taşıma kapasitesine sahiptir.

Moğolistan; Moskova, Pekin, Tokyo, Şangay, Guangzhou, Hohhot, Seul, Hong Kong, Irkutsk, Ulan-Ude ve Orta Asya ülkelerine kargo seferleri yapacak. Et, et ürünleri, yün, kaşmir ve nadir toprak elementlerine ek olarak, madencilik ekipmanlarını, büyük eşyaları ve özel kargoları Moğolistan'dan taşımak mümkün olacak. Ayrıca, kısa sürede ekolojik meyvelerin, özel ve ekspres kargoların Orta Asya'dan ulaştırılması planlanmaktadır.

Kargo terminalinin tamamlanmasının ardından, Mongolian Airways Cargo, uluslararası ekspres posta ve müşterilere kapsamlı bir lojistik hizmeti sunacak.

Yabancı bankaların ve finansal kuruluşların finansmanı ile şirket, yakın bir gelecekte başka bir kargo uçağı almayı bekliyor.

Kaynak: https://montsame.mn/en/read/196161

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği