Moğolistan, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından Gri Listeye alındı

21 Ekim 2019

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütüne (OECD) bağlı Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Eylem Görev Gücü (Financial Action Task Force-FATF), kara para aklamayı önleme ve terörizmin finansmanı ile mücadele ile ilgili önlemlerin uygun bir şekilde yerine getirilemediği gerekçesiyle Moğolistan'ı (İzlanda ve Zimbabve ile birlikte)18 Ekim 2019 tarihinde gri listeye aldı. Sri Lanka, Tunus ve Etiyopya listeden çıkarılırken, Pakistan’ın ise Şubat 2020'ye kadar gri listede kalmasına karar verildi.
 

Gri liste (stratejik yetersizliği olan yargı bölgeleri), finansal sistemleri FATF tarafından kara para aklama ve terörizmin finanse edilmesine karşı güvencede bulunmadığı düşünülen ülkeleri içermektedir.

Gri listede bulunan ülkeler arasında Bahamalar, Botsvana, Kamboçya, Gana, İzlanda, Moğolistan, Pakistan, Panama, Suriye, Trinidad ve Tobago, Yemen, Zimbabve yer almaktadır.

Konuya ilişkin olarak FATF'nin 18 Ekim 2019 tarihli bildirisine ulaşmak için tıklayınız.


Ülkemiz finans kuruluşları ve firmalarınca Moğolistan’ın FATF standartlarına uyumunun takip edilmesinde fayda görülmektedir.

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği