Moğolistan’da ilk kez petrol rafinerisi inşa edilecek

17 Mayıs 2019

Moğolistan’da Hindistan Hükümetinin vereceği 1 milyar dolarlık koşullu kredi ile inşa edilmesi kararlaştırılan petrol rafinerisi için 22 Haziran 2018 tarihinde bir temel atma töreni gerçekleştirilmişti.
Proje, 13-14 Mayıs 2019 tarihlerinde başkent Ulanbator’da düzenlenen “Moğolistan-Hindistan petrol ve doğalgaz fuarı”nda adı geçen proje halka açık tanıtıldı ve fuar açılışına Moğolistan Hükümet Kabine Sekreteri L.Oyun-Erdene, Moğolistan Maden ve Ağır Sanayi Bakanı D.Sumiyabazar ve Dışişleri Bakanı D.Tsogtbaatar katıldılar.
 
Moğolistan Hükümeti petrol rafinerinin inşaatı için gerekli altyapıyı 2018 yılında başlatmıştı ve altyapı çalışmaları bugün itibariyle %90 oranda tamamlanmıştır.
Söz konusu petrol rafineri Moğolistan ekonomisi için çok önemli bir proje olmakla kalmayıp bölgede beklentiye yol açan bir proje haline gelmiştir. Proje Hindistan Hükümeti, Eximbank, proje sahibi “Moğolistan Petrol Rafinerisi”, “Engineers India Limited” ve diğer kurum kuruluşların iş birliğinde inşa edilecektir.

Kaynak: http://unuudur.mn

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği