Moğolistan’da Küçük, Orta Ölçekli İşletme Müdürlüğü kuruldu

13 Ağustos 2020

Moğolistan Kabinesinin 12 Ağustos’taki olağan toplantısında, aşağıdaki kararlar alındı:
 
- Bakanlar Kurulu, 2020 Devlet Bütçesi ile 2020 Sağlık Sigortası ve Sağlık Sigortası bütçelerinde değişiklik kanunlarının Meclise sunulmasına karar verdi.
 
- “2021-2025 döneminde Moğolistan'ın kalkınması için beş yıllık bir kılavuzun onaylanması” konulu parlamento kararı taslağı Parlamento'ya sunulacak. Taslak karar onaylandıktan sonra, orta vadeli kalkınmanın öncelikleri ve faaliyetleri netleşecek ve uzun vadeli kalkınma politikasını uygulamak için gerçek koşullar yaratılacaktır.
 
- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Müdürlüğü kurulmasına karar verildi. Moğolistan'ın uzun vadeli kalkınma politikası, Vizyon 2050'de belirtilen "mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerle ve kendi kendine faaliyet gösteren hanelere dayalı bir orta sınıf oluşturmak" ve hedeflerin sağlanması için kilit bir destekçi olarak işlev görecektir. Moğolistan'da 62.000'den fazla küçük ve orta ölçekli işletme bulunmaktadır. Sektör, GSYİH'nın yaklaşık yüzde 17'sini üreten 800.000'den fazla kişiyi istihdam etmektedir.
 
- Moğolistan Başbakanı'na bağlı Beden Eğitimi ve Spor Devlet Komitesi kurulmasına karar verildi. Komite, insanlara kaliteli, eşit ve erişilebilir fiziksel aktivite ve hizmetler sunmayı ve sporcuların bilimsel ve teknolojik gelişmelere dayalı olarak kıta, dünya ve olimpiyat seviyelerinde rekabet gücünü ve başarılarını artırmayı amaçlamaktadır.

 
Kaynak: https://www.montsame.mn/en/read/233467

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği