Moğolistan’da Ticaret ve Kalkınma Bankası (TDB), Ulanbator Şehir Bankası (UBCB) ile birleşti

29 Haziran 2020

29 Haziran'da, Moğolistan'ın bankacılık sektöründe faaliyet gösteren 13 banka arasında 30 yıllık geçmişi ile en eski banka olan Ticaret ve Kalkınma Bankası (TDB) ve 21 yıllık tarihe sahip diğer sistematik olarak önemli bir banka olan Ulan Batur Şehir Bankası (UBCB) ile resmen birleşiyor.
 
Moğolistan Merkez Bankası, birleşmeyi 23 Haziran 2020'de onayladı. UBCB'nin tüm varlıkları, yükümlülükleri, özkaynakları ve şubeleri 29 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere TDB'ye konsolide edilecek. TDB, bugünden itibaren tüm UBCB müşterilerine daha fazla hizmet verecektir.
 
TDB'nin internet sitesinde yayınlanan açıklamada, “Ülkenin başkentinin adını taşıyan Ulanbator Şehir Bankası, 1999 yılından bu yana 21 yıldır başarılı bir şekilde faaliyet gösteriyor ve müşterilerine profesyonel ve hızlı bir şekilde kapsamlı bankacılık ve finansal hizmetler sunuyor. Banka, her yıl MNCCI tarafından ilan edilen En Büyük-100 işletme listesinde ve Moğolistan Merkez Bankası tarafından tanımlanan bankacılık sistemindeki sistemik altı önemli bankadan biri olarak yer alıyor.”
 
Açıklamada, “Büyük bankaların birleşmesi, oldukça gelişmiş bankacılık ve finans piyasası olan ülkelerde yaygın bir uygulamadır ve genellikle faaliyetlerini büyütme, piyasa erişimini genişletme ve değerlerini artırma hedefleriyle gerçekleştirilmektedir. Birleşme, bankaların piyasadaki faiz oranlarını düşürerek ve müşteri odaklı iş modeli geliştirerek müşterilerini desteklemelerinin yanı sıra, bireysel ve kurumsal müşterilere daha esnek ürün ve hizmet şartları sunmalarını, maliyetlerini azaltmalarını sağlar.”
 
“İki sistemik bankanın birleşmesi sonucunda TDB, kapasitesini 400 deneyimli çalışan, 33 şube ve yerleşim merkezi ve 1.900'den fazla tüccar ile güçlendirmiştir. Güçlendirilmiş insan kaynakları, genişletilmiş müşteri tabanı ve banka şubelerinin yeterliliği, müşterilerimize yakın hizmet verme stratejik hedefimize ulaşmada önemli katkı sağlıyor.”
 
“Ayrıca, birleşme TDB'nin toplam aktiflerini, özkaynaklarını artırmakta ve kârlılığı, likiditeyi ve diğer kilit finansal oranları ve önlemleri iyileştirmektedir. Mevcut ve gelecekteki iş faaliyetleri, müşterilerimiz için yarattığımız değerler ve piyasaya tanıtacağımız yenilikçi ürün ve hizmetler ile ülkenin refahına anlamlı katkı sağlamaya devam edeceğimize inanıyoruz.”

 
Kaynak: Ticaret ve Kalkınma Bankası (TDB) https://tdbm.mn/en/12576/news

Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği