Moğolistan’daki KOVID-19 sınır kısıtlamaları 31 Aralık'a kadar uzatılacak

27 Ekim 2020

Moğolistan Devlet Acil Durum Komisyonu 26 Ekim 2020 tarihinde, KOVID-19 salgını ortasında yükselen hazırlık durumunun uzatılıp uzatılmayacağına karar vermek için toplandı.
 
Görüşmede, Moğol vatandaşları da dahil olmak üzere tüm yolculara getirilen hareket kısıtlamalarının, ülkenin tüm kara yolu, hava yolu ve demir yolu sınır geçiş noktalarında bu yıl sonuna (31 Aralık 2020 tarihine) kadar uzatılmasına karar verildi.
 
Ayrıca, Moğolistan Devlet Acil Durum Komisyonu tarafından karar verildiği üzere, KOVID-19'un yayılmasını önlemek için 'yüksek hazırlık durumu' rejimi 31 Aralık 2020'ye kadar yürürlükte kalacak.
 
Kabinenin 28 Ekim Çarşamba günü Devlet Acil Durum Komisyonu'nun bugünkü kararını görüşmesi ve onaylaması bekleniyor.
 
KOVID-19 salgınını önlemek için bir önlem olarak Moğolistan, bu yılın Şubat ayının başından bu yana sınırlarını kademeli olarak kendi vatandaşları da dahil olmak üzere tüm yolculara kapatmaya başladı. Yurt dışından hükümet tarafından düzenlenen charter uçuşlarıyla veya sınır geçiş kontrol noktalarından organize bir şekilde dönen tüm yolcular, hükümet tarafından belirlenen tesislerde 21 günlük zorunlu tecrit altına alındı.
 
Bu önlemler sayesinde, Moğolistan'da doğrulanan 339 KOVID-19 vakasının tamamı yurt dışından kaynaklı olup ülke içinde koronavirüs bulaşması tespit edilmedi.
 
Ocak 2020'den bu yana faaliyetlerine getirilen farklı düzeylerdeki kısıtlamaların 14 Eylül 2020'de kaldırılmasının ardından yerel halka açık etkinlikler, faaliyetler, işletmeler ve tüm eğitim kurumlarının normal faaliyetlerine dönmelerine izin verildi.

 
Kaynak: https://montsame.mn/en/read/240796
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği