Moğolistan’ın başkenti Ulanbator ile Selenge ve Arkhangai vilayetlerinde Topyekün Hazırlık Durumunun 11 Aralık’a kadar uzatılma kararı alındı

30 Kasım 2020

Moğolistan’da ilan edilen Topyekün Hazırlık Durumun 1 Aralık’ta sona ermesi nedeniyle dün (29 Kasım) Moğolistan Ulusal Acil Durum Komisyonu ile Hükümet tarafından yeni karar alındı. Hükümet başkent Ulanbator ile Selenge ve Arkhangai Vilayetlerinde kısmen Topyekün Hazırlık Durum süresini 10 gün daha uzatma (1-11 Aralık 2020) kararı alırken pandemiyi kontrolü altına alabilen Darkhan-Uul, Gobisumber, Orkhon ve Dornogobi Vilayetlerindeki karantina uygulamasını gevşeterek Yüksek karantina rejimine geçme kararı almıştır. Böylece Ulanbator ile Selenge ve Arkhangai Vilayetlerinde kısmen Topyekün Hazırlık Durumu önümüzdeki 11 Aralık 2020 tarihinde saat 06:00’ya kadar devam edecektir.

Bununla birlikte, kayıt olduktan ve QR kodunu aldıktan sonra 18 tür işletme ve hizmetin faaliyetlerini yürütmesine izin verilmektedir. Bunlar: gıda mağazaları ve süpermarketler, gıda üreticileri, gıda dağıtımı, benzin istasyonları, akaryakıt tedarikçileri, umumi tuvaletler, dezenfeksiyon ve sterilizasyon yerleri, hayvan yemi tedarikçileri, hastaneler, mahkemeler ve savcılık büroları, eczaneler, elektrik santralleri, iletişim ve medya, özel hizmetler, özel ve stratejik öneme sahip devlet kuruluşları ve cenaze hizmetleridir.
 
Virüsün yayılmasını kontrol altına alan Orkhon, Gobisumber, Dornogobi ve Darkhan-Uul gibi şehirler ve diğer enfekte olmayan şehirler ile ilgili olarak, sıkı kilitleme bir aşamada düşürülerek afet koruması için daha yüksek hazırlık durumuna getirildi. Bu şehirlerdeki kamuya açık etkinlikler, okul ve anaokulu ve eğlence etkinlikleri dışındaki işletmeler ve diğer iştigal alanında bulunanlar, yüksek enfeksiyon önlemleri altında normal olarak faaliyetlerini yürütülebilecektir.

Kaynak: https://montsame.mn/en/read/244956 - https://ikon.mn/n/21xn
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği