Moğolistan’ın Ulaanbaatar Railway JSC firması, uluslararası lojistikte aktif katılımcı oldu

07 Aralık 2020

Ulaanbaatar Railway JSC'nin son zamanlarda kayda değer başarılarından biri, şirketin Moğolistan'dan geçen yükü nasıl artırabildiğidir.
 
Son yıllarda Çin-Avrupa ve Çin-Rusya'da ticaret ve ekonomik faaliyetlerin artması ile kıtalar ve ülkeler arasındaki ürün akışı hızla artmıştır. Bunun nedeni, Çin limanlarından Avrupa'ya sevkiyat göndermenin ortalama 30-50 gün sürerken, ticaretle uğraşan büyük Avrupa şehirlerine demiryolu gönderilerinin ulaşmasının yalnızca 12-15 gün sürmesidir.
 
Asya ve Avrupa arasındaki ticaret akışı Moğolistan koridoruna yönlendirilmeseydi, Rusya ile Kazakistan'ı birbirine bağlayan yol gibi başka yollardan geçecekti. Ulanbator Demiryolunun konuya gösterdiği özel ilgi neticesinde son yıllarda ülke içinden geçen demiryolu trafiği miktarı giderek artmaktadır.
 
Demiryolu şirketi, ülke koridorunun avantajlarını Çin, Avrupa ülkeleri ve diğer ülkelerdeki nakliyeciler için tanıtmanın yanı sıra, yük kapasitelerini artırmak ve taşımacılığı organize etme operasyonlarını geliştirmek için uygun hazırlıklar yaptı. Sonuç olarak, şirketin Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan rotaları Finlandiya, Çek, Polonya, Macaristan, Almanya, Beyaz Rusya, İtalya, Avusturya, Ukrayna ve Hollanda'dan gönderilerle 3'ten 10'a çıktı. Ayrıca Rusya-Çin için sunulan yük taşımacılığı hizmetleri 3 ilden 7'ye çıktı.
 
Moğolistan topraklarından geçen yük trenlerinin sayısı her yıl artarken, bu yılın başından bu yana bugün 2.124'üncü yük treni ülke içinden geçiyor.
 
Böylece, Ulaanbaatar Railway JSC, Moğolistan'ı 2020'de Rusya ve Kazakistan'la rekabet edebilecek en hızlı büyüyen koridorlardan birine sahip yaptı.
 
Ulaanbaatar Railway JSC'nin bu başarısı, yalnızca bölgesel ve uluslararası taşımacılık ve lojistikte aktif bir katılımcı haline gelmediğini, aynı zamanda karada Çin ile Avrupa'yı birbirine bağlayan koridorlar için güçlü bir rakip haline geldiğini de gösteriyor.

Kaynak: https://montsame.mn/en/read/245679
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği