THY, Moğolistan’a geniş gövdeli, kargo kapasiteli uçaklarla doğrudan uçabilecek

30 Eylül 2019

Türkiye ile Moğolistan arasında sivil havacılık alanında imzalanan yeni mutabakat zaptı ile İstanbul ve Ulanbator birbirine ara bir durak olmadan doğrudan bağlanacak. Türkiye ile Moğolistan sivil havacılık makamlarını temsil eden heyetler arasında 19-20 Eylül’de Ulanbator’da, iki ülke arasındaki sivil havacılık ilişkilerini görüşmek ve geliştirmek amacıyla müzakereler gerçekleştirildi.
 
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici ve Moğolistan Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı Hava Ulaşım Politikaları Direktörü Dorjgotov Myagmarsure başkanlıklarında gerçekleştirilen görüşmelerde, hava yolu taşıyıcılarının süregelen koltuk kısıtlaması taleplerine ilaveten teknik iş birliği konuları ele alındı.
 
Anlaşma öncesinde, Moğolistan devleti tarafından uçak seferleri haftada 500 koltuk kapasitesi ile sınırlandırılan Türk Hava Yolları (THY), 2012 yılı ortasından beri İstanbul-Ulanbator-İstanbul uçuşlarını haftada 3 kez olmak üzere kargo kapasitesi çok sınırlı olan dar gövdeli uçaklarla Bişkek aktarmalı olarak gerçekleştirmekteydi.
 
20 Eylül 2019 tarihinde Ulanbator’da imzalanan yeni mutabakat zaptı ile halihazırda 500 koltuk olan kapasite 800 koltuğa çıkartıldı. Ayrıca Bişkek üzerinden icra edilen İstanbul-Ulanbator seferlerinin doğrudan gerçekleştirilmesinin önü açıldı.
 
Yeni düzenlemeyle kargo kapasiteli büyük gövde uçaklarla İstanbul-Ulanbator arası haftalık 3 frekans direkt uçuş imkanıyla yolcu konforu önemli düzeyde artarken uçuş süresi de yaklaşık 3 saat kısalacak.
 
Bu anlaşmayla birlikte iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesi, sınırlı dış ticaret hacminin ve turizm faaliyetlerinin artması beklenmektedir.
 
Kaynak: Ulanbator Ticaret Müşavirliği
 
Yayınlayan: Ulanbator Ticaret Müşavirliği