Namangan Hakimi Şavkatcan Abdurazzakov "Mega Tekstil" şirketini ziyaret etti

01 Aralık 2020

Bu yılın Ağustos ayında Mega Tekstil, toplam hafif sanayi ürünleri üretmek için 20 milyon dolar değerinde bir proje başlattı. Söz konusu şirket Türk şirketi “Ortasya Tekstil Sanayi ve Ticaret” tarafından kurulmuş olup, proje tamamen yabancı yatırım ve kredi hatları ile finanse edilmiştir ve aynı zamanda 400 yeni istihdam yaratılmıştır. Şu anda şirket yıllık 152 milyar sum değerindeki hafif sanayi ürünleri üretimi ve yıllık 10 milyon dolar değerinde ihracat kapasitesine sahiptir.
Halihazırda şirket tarafından toplam değeri 63,1 milyon dolar olan 6 adet yatırım projesinin hayata geçirilmesi planlanmıştır. Bunlar, nevresim ürünleri üretimi, klaster yönteminde pamuk yetiştirme, pamuk, pamuk tohumu ve süt işleme, hafif sanayi ürünleri üretimi projeleridir. Bu projelerin hayata geçirilmesi ile mevcut iş sayısı 2.440'a çıkarılacaktır. İlçe ihracat planı 1,6 kat, doğrudan yabancı yatırımların hayata geçirilmesi planı ise 3,1 kat artırılacaktır.
Vilayet hakimi ve Türk yatırımcı Veli Güneş arasındaki çevrimiçi görüşmede gelecekte verimli iş birliği ve yeni projelere ilişkin konular tartışılmıştır. (Namangan vilayeti hakimiyeti telegram kanalı)