Özbekistan 1 Şubat Tarihinden İtibaren 45 Ülkeye Vizeleri Kaldırıyor

07 Ocak 2019

Özbekistan, 1 Şubat 2019’dan itibaren 45 ülkenin vatandaşları için 30 günlük vizesiz rejim başlatacak.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev “Özbekistan Cumhuriyeti’nde turizmin gelişimini hızlandıracak ilave tedbirler” üzerine bir kararname imzaladı.

Belge, vize rejiminin basitleştirilmesinin ve Özbekistan'da kalmanın kurallarının yanı sıra, altyapının geliştirilmesi ve ülkenin yurtdışındaki turizm potansiyelinin teşvik edilmesiyle birlikte, ülkeyi ziyaret eden yabancıların sayısında iki kat artışa yol açtığını belirtti.

Belgeye göre, 1 Şubat'tan itibaren, dünyadaki diğer 45 ülkenin vatandaşları için 30 gün boyunca vizesiz bir rejim uygulanacak.

Listede yer alan ülkeler: Avustralya, Avusturya, Arjantin, Bosna Hersek, Vatikan, Lüksemburg, Macaristan, Brunei Sultanlığı, Yunanistan, İrlanda, İzlanda, İtalya, Kanada, Andorra, Lihtenştayn, Monako, Belçika, Danimarka, İspanya, Hollanda, Norveç, İsveç, Letonya, Litvanya, Moğolistan, Yeni Zelanda, Portekiz, Bulgaristan, Kıbrıs Cumhuriyeti, Malta, Polonya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, Hırvatistan, Şili, Romanya, Slovakya, İngiltere, Brezilya, Finlandiya, Karadağ, Çek Cumhuriyeti, İsviçre ve Estonya.

Özbekistan Şubat 2018’de İsrail, Endonezya, Güney Kore, Malezya, Singapur, Türkiye ve Japonya için 30 günlük bir süre için vize muafiyeti getirmişti. Daha sonra bu liste genişletilerek Tacikistan, Fransa ve Almanya dahil edilmişti.

1 Şubat'tan itibaren 76 ülkenin vatandaşlarına e-visa.gov.uz sistemi üzerinden elektronik giriş vizesi alma hakkı tanınmıştır.

Aynı zamanda, 15 Mart'tan itibaren Özbekistan, 30 günlük bir süre için çift ve çoklu elektronik giriş vizesi uygulayacaktır.