Özbekistan Londra Borsasına yeni Eurobondlar çıkaracağını duyurdu

18 Kasım 2020

17 Kasım günü Maliye Bakanlığı, Özbekistan'ın uluslararası devlet tahvillerinin (Eurobond) Londra Menkul Kıymetler Borsası'na çıkarılacağını duyurdu. Açıklamaya göre, Eurobond'lar 10 yıllık bir süre için çıkarılacak olup, tahvillerin toplam değeri belirtilmedi. Uluslararası yatırım bankalarına ve hukuk firmalarına teklif için talepler gönderilmiş ve aşağıdaki sigortacı bankalar, koordinatör (bookrunner) ve hukuk danışmanları seçilmiştir:

- Banka sigortacıları - City (ABD), J. P. Morgan Shase (ABD), Societe Generale (Fransa), VTB Capital (Rusya) ve Gazprombank (Rusya);
- Hukuk danışmanı - White & Case LLP (İngiltere).

Bunun dışında Maliye Bakanlığı tarafından gerekli yasal belgeler hazırlamıştır. “Road Show” çerçevesinde ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, Danimarka ve İsviçre gibi devletlerden uluslararası yatırımcıların katılımıyla bir telekonferans düzenlenmesi planlanmaktadır. Ayrıca 17-18 Kasım tarihlerinde uluslararası yatırımcılarla telekonferanslar "bire bir" şeklinde de yapılacaktır. Maliye Bakanlığı, 19 Kasım'da küresel finans piyasalarındaki duruma bağlı olarak bağımsız Eurobond çıkarılması hakkında karar kabul edecektir. (Gazeta.uz)