Finlandiya: AB, Fin Şirketlerinin Büyümesi İçin Finansman Sağlayacak

17 Ağustos 2018

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) ve Finlandiya Sanayi Yatırım Kuruluşu'nun (Tesi) üzerinde anlşamaya vardığı yeni finansman modelleri Fin KOBI'lerinin büyümesi ve yenilikçi faaliyetlerinin gelecek sekiz yıl içerisinde 100 milyon Avro ile desteklenmesini öngörüyor.Operasyon, Avrupa Stratejik Yatırımlar Fonu (EFSI) kapsamında garantileniyor.

Söz konusu krediler,Juncker Planı'nın bir parçası olan Avrupa Stratejik Yatırımlar Fonu kapsamında destekleniyor.

Söz konusu fon, özel sektör ortak yatırımlarını ayrıca diğer bir 100 milyon Avro ile destekleyerek KOBI'ler için toplam 200 milyon Avroluk yeni yatırım faydası sağlamayı öngörüyor. Söz konusu finansal mekanizma EIB fonlarını, Tesi'ye özkaynak tipi krediler ve öz kaynak finansmanı sağlanması şeklinde gerçekleştirilecek.

Şirket başına 15-30 milyon Avroluk'luk finansman, büyüme odaklı KOBİ'lere ve yenilikçi orta ölçekli şirketlere sunulacak.

Avrupa Yatırım Bankası , geleneksel olarak, büyük ölçüde kredi ve garantiler şeklinde şirketlere finansman sağladığından bu finansman türünün Avrupa Yatırım Bankası için oldukça yeni bir uygulama olarak Kuzey ülkelerinde benimsenecek ilk finansman türü olduğu açıklandı.

Kaynak:Finlandiya Hükümeti Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği