Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, Finlandiya’nın Kredi Notunu AA+ Olarak Doğruladı

27 Nisan 2021

Geçtiğimiz Ocak ayında Finlandiya'nın görünümünü olumludan durağana indiren derecelendirme kuruluşu Fitch, 23/04/2021 tarihinde yaptığı son düzenli analizinde, Finlandiya'nın AA+ olan kredi notunu doğruladı. Kuruluş, notun ülkenin uzun süreli sağlam politika oluşturma sicilini yansıttığını belirterek, Finlandiya'nın turizme olan düşük bağımlılığının, salgın sırasında daha derin bir durgunluktan kaçınmasına yardımcı olduğunu da kaydetti.

Derecelendirme kuruluşu tarafından yapılan açıklamaya göre, Finlandiya ekonomisinin bu yıl %2,3 oranında, 2022 yılında ise %2,9 oranında genişleyeceğini tahmin edilmekte, ancak iş ve tüketici duyarlılığının yeni kısıtlamalar nedeniyle bastırılmış durumda kalması öngörülmekte ve koronavirüs salgını kısıtlamaları hafifledikçe bu yılın ikinci yarısında ekonomik aktivitenin toparlanması beklenmektedir.

Bununla birlikte, Fitch tarafından yapılan açıklamada, düşük verimlilik artışı ve azalan çalışma yaşındaki nüfus gibi pandemi öncesi sorunlara işaret edilerek, Finlandiya ekonomisinin toparlanmasının AA dereceli emsallerinin çoğundan daha zayıf olduğu ifade edilmiştir.

(Kaynak: Yle, Finlandiya Ulusal Haber Ajansı - https://yle.fi/uutiset/osasto/news/fitch_maintains_finlands_credit_rating_says_outlook_stable/11900442)
Yayımlayan: Helsinki Ticaret Müşavirliği