Finlandiya: Büyük Şirketlerin Ciroları Aralık Ayında Arttı

31 Ocak 2020

Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, ülkedeki büyük şirketlerin  mevsimsellikten arındırılmış ciroları 2019 yıl Aralık ayında, Kasım ayı ile kıyasla %0,8 oranında artış gösterdi. Kasım ayında mevsimsellikten arındırılmış ciro büyümesi %0,4 oranında gerçekleşirken, Ekim ayında ise %0,9 oranında düşüş yaşadı.

Büyük işletmelerin ayarlanmamış ciroları ise Aralık 2019 tarihinde bir önceki yılın söz konusu ayına kıyasla %4,3 oranında arttı. Toplamda büyük işletmelerin ciroları 2019 yılında %1,9 oranında artış gösterdi.

Söz konusu büyük işletmelerin ciro tahmini, imalat, inşaat, ticaret ve diğer hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren en önemli ciroya sahip 2.000 işletme örneklemesinden alındı. Birincil üretim şirketleri, banka ve sigorta faaliyetleri çalışma dışında tutuldu.

İstatistiklerde açıklanan şirketler, Finlandiya'da faaliyet gösteren tüm şirketlerin cirosunun yaklaşık yüzde 70'ini oluşturdu. Ayrıca söz konusu şirketler tüm şirketlerin yaptıkları yatırımların yarısından fazlasını temsil ederek, tüm işletme personelinin yüzde 40'ını istihdam etmiş oldular.

Kaynak:Finlandiya İstatistik Ofisi
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği