Finlandiya: Etla'ya Göre Korona Salgını Fin Ekonomisini % 5 Oranınına Kadar Küçültebilir

18 Mart 2020

İş lobisi destekli araştırma kuruluşu olan Finlandiya Ekonomik Araştırmalar Kuruluşu, Etla tarafından basına yapılan açıklamada, Korona virüs salgının Fin ekonomisini %5 oranına kadar küçültebilceği öngörüsü yapıldı.

Etla tarafından yapılan açıklamada ülke ekonomisinin bu yıl yüzde bir ile yüzde beş arasında daralabileceği ve salgının Avrupa'da kontrol altına alınması ve bölgenin yoğun teşvik önlemleri üzerinde anlaşabilmesi durumunda virüsün etkisinin en aza indirilebileceği kaydedildi.

Düşünce kuruluşu ekonomik aktivitenin tekrar toparlanmaya geçmesinden önce ülke ekonomisinin Nisan ve Haziran ayları arasında yaklaşık yüzde 10 azalacağı tahmini yaptı. Söz konusu tahminin Çin ekonomisinin Korona salgını süresinde yaşadığı deneyim sonucuna göre yapıldığı belirtildi.

Araştırma kuruluşu, virüsün neden olduğu hastalık olan Covid-19'un yayılmasını durdurmak için tasarlanan eylemlerin büyük finansal maliyetler yaratacağını belirtti. Etla ayrıca özellikle turizm, konaklama ve eğlence sektörlerinde hizmet talebinin düşeceğini belirtti.
Kaynak:Yle, Finlandiya Ulusal Haber Ajansı 
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği