Finlandiya: İnşaat İşletmelerinin Ciroları Kasım Ayında %4,2 Oranında Arttı

14 Ocak 2020

Finlandiya İstatistik Ofisi verilerine göre, iş günlerine göre ayarlanmış inşaat işletmeleri cirosu Kasım ayında bir yıl önceki yılın söz konusu ayına kıyasla yüzde 4,2 oranında arttı. Satış hacimleri ile kıyaslandığında yıllık inşaat üretimi büyümesi %0,8 oranında gerçekleşti. Sanayiler arasında gelişimin en güçsüz gerçekleştiği dal müteahhitlik olurken, ciro söz konusu alanda üst üste ikinci ayda açıkça düşüş gösterdi. Bina inşaatları yıllık olarak yüzde 7,4 büyüme oranı ile en olumlu şekilde gelişim gösterdi ve ayrıca satış hacimlerinde bir önceki yıla kıyasla en fazla artış yaşadı (%3,5).

Müteahhitlik sektöründe, bir önceki yıla kıyasla %4,5 oranında ciro düşüşü yaşanırken, satış hacimlerinde bir yıl öncesine kıyasla %1,3 oranında düşüş görüldü. Özel inşaat aktivitelerinde ciro bir yıl öncesine kıyasla %3,4 oranında yükselirken, satış hacimleri ise %0,5 oranında düşüş yaşadı.   

Kasım-Ekim ayları arası dönemde inşaat sektöründe mevsimsellikten arındırılmış bir önceki yılın söz konusu ayları ile kıyasla ciro %0,6 oranında arttı.

Kaynak:Finlandiya İstatistik Ofisi
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği