Finlandiya:Karayolu Trafik Kanununda Yapılan Revizyonlar

10 Ağustos 2018

9 Ağustos 2018 tarihinde onaylanmak üzere Karayolu Trafik Kanununu hükümete sunuldu. Kanunun 10 Haziran 2020 yılında yürürlüğe girecek.

Yeni Kanunun amacı trafik akışı ve güvenliğini sağlayarak, dijitalleşme ve güvenilir otomasyon konularındaki düzenleyici sınırlamaları azaltarak,uygun bir ortam yaratmak olacak.

Yeni Kanun, trafik davranışlarına ilişkin hükümleri ortaya koyarak, trafik kuralları ve yönetmelikleri, trafik işaretleri ve yoldaki araçların kullanımına ilişkin kurallar içeriyor.

Kanun, trafik güvenliğini ve vatandaşların yasal korumasını geliştirerek ve ayrıca trafik suçlarına uygulanan ceza sistemini de ıslah edecek.Yen kanun trafik cezası ücreti ile ilgili hükümler getiriyor.

Mevcut Yol Trafiği Kanunu 1981 yılına dayanıyor.Yeni Kanun, Karayolu Trafik Kararnamesi ve Karayollarındaki Taşıtların Kullanımına İlişkin Kararname de dahil olmak üzere, bazı kısmi kararnameleri yürürlükten kaldıracak. Bu durum uygulamada, trafik işaretleri, yol işaretleri ve trafik ışıkları ile araç hızı ölçümleri ve kütleleri ile ilgili hükümlerin artık kararnamelerle düzenlenmeyeceği anlamına geliyor.