Finlandiya: Koronavirüs Acil Durum Önlemlerini Mayıs Ortasına Kadar Uzattı

31 Mart 2020

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin tarafından Pazartesi akşamı basına yapılan açıklamada, ülkedeki olağan üstü hal yasasının Korona virüsle mücadelede için en az 13 Mayıs tarihine kadar uzatılacağı belirtildi.

Başbakanın diğer ülke Bakanları ile yaptığı açıklamada okulların en az 13 Mayıs'a kadar öğrencilerinin çoğuna uzaktan eğitim sunmaya devam edeceği belirtilirken, 1-3. sınıf öğrenciler için ise okulların açık olacağı ancak mümkünse ebeveynlerin çocuklarını evde tutmalarında fayda olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca İsveç'e yolcu feribot seferlerinin askıya alınacaği ve kuzey ve batı sınırlarında sınır gözetiminin artırılacağı belirtildi.

Yük taşımacılığına ise Finlandiya limanlarından devam edilecek. Hükümet ayrıca 31 Mayıs'a kadar tüm restoran ve barları kapatmayı planlıyor. Hem bu değişiklik hem de olağanüstü hal yetkilerinin uzatılması 31 Mart tarihinde onay için meclise gidecek.

Ülkenin Uusimaa bölgesine giriş ve çıkış ile ilgili daha önce açıklanan kısıtlamalar en az 19 Nisan'a kadar yürürlükte kalmaya devam edecek.

Kaynak:Yle, Finlandiya Ulusal Haber Ajansı
Yayımlayan: Helsinki Ticaret Müşavirliği