Finlandiya Olağan Üstü Hal Kararı

17 Mart 2020

Finlandiya hükümetince ülkede hızla yayılmakta olan korona virüsüne karşı alınan olağan üstü hal kararı 17 Mart 2020 günü Finlandiya Meclisi onayına sunacaktır. 

Ülke vatandaşları ile toplum ve ekonomi işleyişi korumaya yönelik tedbirlerin 13 Nisan 2020 tarihine kadar uygulamada kalacağı belirtilmektedir. 

Halk sağlığı ve sağlık güvenliği amacıyla, Finlandiya'nın sınırlarının uluslararası yükümlülüklere uygun olarak gecikmeksizin kapatılması için hazırlıklar yapılacağı, Fin vatandaşlarının ve Finlandiya'da ikamet eden kişilerin geri dönüşü haricinde Finlandiya'ya yolcu taşımacılığının en kısa sürede askıya alınacağı ve Finlandiya'ya yurtdışından dönen Fin vatandaşları ile daimi ikamet edenlerin iki hafta karantina altına alınacağının ilan edilmiştir. 

Ayrıca, Fin vatandaşları ve Finlandiya'da ikamet eden kişilerin yurtdışına seyahat etmemesi ve yurtdışındaki Fin turistlerin hemen ülkeye geri dönmeleri tavsiye edilmiştir. Taşımacılık faaliyetlerinin ve mal trafiğinin her zamanki gibi devam edeceği açıklanmıştır.

 

Kaynak:Yle, Ulusal Haber Ajansı

Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği