Finlandiya: Ticaret Savaşları Sebebiyle Teknoloji Sektörü Siparişleri Bir Miktar Düştü

08 Ağustos 2018

Finlandiya Teknoloji Sanayicileri Federasyonu tarafından basına yapılan açıklamada, ülkedenin teknoloji sektörünün halen nispeten iyi olduğu ancak sektördeki görünümün sanayi siparişlerinde ki düşüşten dolayı, daha önceki yıllara kıyasla biraz daha olumsuz etkileneceği yorumu yapıldı.

Yaz boyunca alınan siparişlerde biraz düşüş olduğu belirtilirken, özellik Temmuz ayında ki sipariş azalmasına dikkat çekildi. Siparişlerde Nisan-Haziran ayları arasındaki dönemde bir önceki yıla kıyasla %1 oranında düşüş olduğu belirtildi.

Federasyon, küresel ekonomik belirsizlik ve devam eden uluslararası ticaret savaşının hammadde maliyetlerini artırdığını ve teknoloji şirketlerine baskı yaptığını vurguladı.

Finlandiya ve AB'nin bu sorunları çözmek için tüm politik prestij ve ticaret politikası becerilerini kullanmalarına gerek olduğunu belirten Federasyon yetkilileri, korumacılığın Fin ihracatı üzerinde sadece olumsuz etki yarattığının altını çizdiler. Buna rağmen, Finlandiya’nın teknoloji şirketlerinin sektörde halen güçlü siparişlerini koruduklarını geçen yıldan bu yana 10.000 yeni çalışanın istihdam edildiği de Federasyon yetkililerince belirtildi.

Kaynak:Yle, Finlandiya Ulusal Haber Ajansı Yayımlayan:Kelsinki Ticaret Müşavirliği