Finlandiya:Ülkedeki Kuraklık Sonrası Finli Çiftçiler, AB Yardımı Alamayacak

23 Ağustos 2018

Alman Otomotiv Grubu VOSS Automotive, Lofça iline bağlı Bahovitsa köyünde geçen yıla kadar Great Wall arabalarının üretildiği fabrikaya makine ve tesisat için 15 milyon euroluk yatırım yapacak. Temmuz sonu itibariyle Alman şirketin söz konusu fabrikayı 10 yıllığına kiraladığı açıklanmıştı. Açıklamaya göre üretimin 2019 yılında başlaması ve 2020 yılının sonuna kadar toplam 1000 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. Yeni fabrikada binek otomobiller için SCR hatları montajı yapılacak (SCR teknolojisi dizel otomobillerde zararlı emisyonları azaltmak için kullanılıyor).

Şirketin Bulgaristan Müdürü Roland Vays, yaptığı açıklamada Bulgaristan’ı önceden belirlenmiş 22 ülke arasından seçtiklerini, burada rekabet edebilir bir otomotiv fabrikası kriterlerinin karşılandığını, kalifiye ve iyi eğitimli insanların bulunduğunu, işçi ve mühendislerin olduğunu, iyi bir alt yapının var olduğunu, politik ve ekonomik istikrarın bulunduğunu ve ücret seviyelerini rekabetçi olduğunu ifade etti.

Kaynak: https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/08/09/3291640_germanskata_voss_automotive_shte_investira_15_mln_evro/?ref=cheteno24

Yayımlayan: Filibe Ticaret Ataşeliği