Finlandiya:Anahtar Teslim Paket Müstakil Evler Piyasada Rağbet Görmeye Devam Ediyor

07 Ocak 2019

Finlandiya Prefabrik Ev Üreticileri Birliği açıklamasına göre, anahtar teslim olarak fabrikalarda hazırlanarak, hazır şekilde arsalara yerleştirilen ahşap evlerin piyasa satıi paylarında artış olduğu ve diğer geleneksel müstakil paket taleplerini aştığı belirtildi.

Birlik açıklamasına göre Finlandiya'da şu anda yılda yaklaşık 7500 adet müstakil ev üretimi gerçekleştirildiğini belirtti. Bunların yüzde 70'inden fazlası farklı ev paketlerinden oluşuyor.

Geleneksel olarak satılmakta olan müstakil ev paketi seçeneklerinde, evlerin elementleri inşatın gerçekleşeceği araziye getirilerek, inşaat arazide gerçekleşiyor ve evin tamamlanmasında (çatı inşaası gibi) farklı bölümler pakete dahil olmayabiliyor. Anahtar teslim ev modellerinde ise fabrikadan hazır olarak getirilen müstakil evler doğrudan arsaya yerleştirilirken evlerde beyaz eşyalar bile hazır şekilde sağlanabiliyor.

Birlik, müstakil evlerin ebatlarının ise gün geçtikçe küçüldüğünü belirtirken daha önceden 175 metrekare olan ortalama  net alanların günümüzde 165'e indiğini belirtiyor. Hazır müstakil ev paketlerinin fiyatlarının 180,000 Avro'dan başladığı ve ortalama olarak 230,000 avro olduğu belirtilirken, arsa fiyatları, arazideki düzenlemeler ve izinler için yapılan masrafların ise ayrıca ödenenmesi gerektiği belirtiliyor.

Kaynak:Helsingin Sanomat Gazetesi
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavirliği