Finlandiya:Ekonomik Sıkıntılar

23 Ekim 2019

Finlandiya'nın tirajı en büyük günlük gazetesi Helsingin Sanomat, Finlandiya siyasetçilerinin ve ekonomistlerinin Almanya ve İsveç'i ekonomik rol modelleri olarak övme alışkanlığına sahip olduğunu belirti. Gazete söz konusu iki ülkenin ekonomik yapısının, Finlandiya'dan daha çeşitli olduğunu daha uzun bir ekonomik büyüme dönemi gördüklerini açıkladı. Diğer yandan Almanya ve İsveç ekonomilerinin sıkıntılı döneme girdiği ve artık Finlandiya ekonomisine yardımcı olamadıkları dile getirildi.

Almanya, Finlandiya'nın en büyük ihracat pazarı ve İsveç en büyük ikinci ihracat pazarı. Söz konusu bu iki ülke Finlandiya'nın ihracatının %25'inin oluşturuyor. Gazete bu iki ülke tarafından yapılan alımların azalmasının Finlandiya'nın işsizlik oranında artış yaratacağını belirtiyor. Finlandiya Sanayicileri Konfederesyon'u Ek, temsilcileri
Finlandiya'nın sanayi sektöründeki ekonomik güvenin yaz ve sonbahar aylarında gerilediğini ve Finlandiya sanayisinin nispeten iyi bir büyüme gösterse de, ihracat sektörüne yönelik siparişlerde düşüş olduğunu belirti. Gazete, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı ve İngiltere'nin AB'den çıkması sebebiyle söz konusu bu üç ülkenin (Almanya, İsveç ve Finlandiya'nın) zarar gördüğünü savundu.

Kaynak:Yle, Finlandiya Ulusal Haber Ajansı
Yayımlayan:Helsinki Ticaret Müşavrliği