Singapur Avustralya Dijital Ekonomi Anlaşması Yürürlüğe Girdi

11 Aralık 2020

Singapur ve Avustralya arasında dijital ekonomik işbirliğini artırmak üzere 6 Ağustos 2020 tarihinde imzalanan Dijital Ekonomik İşbirliği Anlaşması 8 Aralık 2020 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Anılan anlaşma ile dijital ekonomi alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi ve anlaşmaya taraf ülkeler tarafından kullanılan sistemlerinin karşılıklı olarak kullanılabilmesi hedeflenmektedir. Covid-19 salgını sebebiyle dijital dönüşümün hız kazandığı belirtilerek özellikle dijital ticaret ve ticarette işlemlerin sorunsuz şekilde yapılmasının önemi vurgulanmaktadır. Bu anlaşma ile Singapur ve Avustralya arasında ulusal tek pencere sistemlerinin ve ithalat ile ihracatta kullanılan e-sertifika uygulamalarının uyumlaştırılması, elektronik ticari dokümanların distributed legder teknolojisi ile değişimi gibi işbirliği konuları ele alınmaktadır.
 
Singapur'un dijital ekonomi anlaşmaları hakkında detaylı bilgiye https://www.mti.gov.sg/Improving-Trade/Digital-Economy-Agreements adresinden ulaşılması mümkündür.
 
 

 
Kaynak: Singapore Ministry of Trade and Industry
 
https://www.mti.gov.sg/-/media/MTI/Newsroom/Press-Releases/2020/12/Press-Release-on-the-SADEA-Entry-Into-Force_9-Dec.pdf
 
Yayınlayan: Singapur Ticaret Müşavirliği