Singapur, Firmalara Karbon Emisyonlarını Azaltmak ve Enerji Verimliliklerini Artırmak İçin Destek Sunacak

02 Kasım 2018

Singapur, Firmalara Karbon Emisyonlarını Azaltmak ve Enerji Verimliliklerini Artırmak İçin Destek Sunacak

Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanı Chan Chun Sing, firmalara karbon emisyonlarını azaltmaları ve enerji verimliliklerini artırmaları için destek olacak bazı girişimlerde bulunduklarını açıklamıştır. Singapur Uluslararası Enerji Haftası’nda yaptığı konuşmasında enerji tüketimi yoğun olan sanayi sektörlerinde, küçük ve orta ölçekli teşebbüsler de dahil olmak üzere, faaliyet gösteren tesislerin enerji verimliliklerini artırmak üzere Endüstriyel Enerji Verimliliği hibe programını iyileştirdiklerini belirtmiştir.
 
Hibelerin, yüksek karbon salımı yapan firmaların Şubat ayında açıklanan ve 2019 yılından itibaren uygulanacak karbon vergisine ilişkin şikayetleri sonucunda gündeme geldiği ve Hükümetin ilk beş yılda 1 milyar Singapur Doları’ndan daha fazla tutarda bir kaynağı karbon emisyonlarını azaltan projeleri desteklemek üzere harcayacağı ifade edilmektedir.
 
Danışma süreci boyunca, karbon salımı yapan firmalar karbon vergisinin küresel rekebetçiliklerini azaltacağı yönünde kaygılarını dile getirmişlerdir ve özellikle söz konusu vergiyi Güneydoğu Asya’da uygulayacak ilk ülkenin Singapur olması dikkat çekilen diğer bir noktadır.
 
Ekonomik Kalkınma Kurulu, Ulusal Çevre Ajansı ve Enerji Market Otoritesi tarafından başlatılan hibe programında farklı firma türlerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere farklı hibeler yer almaktadır.


Source: Channel News Asia

https://www.channelnewsasia.com/news/singapore/initiatives-companies-reduce-carbon-emissions-energy-efficiency-10877962
 
Yayınlayan: Singapur Ticaret Müşavirliği