Singapur Ticaret Savaşı Riskleri Sebebiyle 2019 Yılı Büyüme Tahminlerini Yenilemeye İhtiyaç Duyabilir

07 Kasım 2018

Singapur Ticaret Savaşı Riskleri Sebebiyle 2019 Yılı Büyüme Tahminlerini Yenilemeye İhtiyaç Duyabilir
 

Singapur Ekonomi Bakanı Heng Swee Keat dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşının belirsizlikleri arttırdığını ve yatırımları engellediğini belirterek, Singapur’un 2019 yılı ekonomik büyüme projeksiyonlarını yenileme ihtiyacı duyabileceğini ifade etmiştir.

Heng Sweet Keat tarafından Bloomberg’e verilen röportajda kısa vadede henüz etkinin tam olarak hissedilmediği ve Singapur’un büyüme tahminlerinin muhafaza edildiği belirtilmiştir. Ancak küreselleşmeyi engelleyecek herhangi bir ticari gerginliğin sadece buna muhatap ülkeleri etkilemeyeceği aynı zamanda bütün ülkelerin ekonomilerine de zarar vereceği ifade edilmiştir.

Ayrıca, Heng Sweet Keat politika üreticileri ve iş dünyasından üst düzey yöneticilerin katıldığı dünya ekonomisinde batıdan doğuya değişen dinamikleri tartışmak üzere Singapur’da gerçekleştirilen Bloomberg Ekonomi Forumu’nda görüşlerini dile getirmiştir. Güneydoğu Asya’daki toplumların potansiyel ekonomik sıkıntılar ile pençeleştikleri ve Amerika ile Çin arasındaki yüksek tansiyonlu bir ticaret savaşının para politikalarını sıkılaştırdığı, doları güçlendirdiği ve sermaye çıkışı riski doğurduğu vurgulanmıştır.

Üretim merkezleri (ABD, Avrupa vb.) arasındaki mal hareketlerinden ve ticaret akışından faydalanan uluslararası bir ticaret merkezi olan Singapur’un bu yılki ihracatında hafif bir düşüş görülmüştür.


 

Kaynak: The Straits Times
 
https://www.straitstimes.com/business/economy/singapore-may-need-to-review-2019-growth-forecasts-as-trade-war-risks-loom-heng
 
Yayınlayan: Singapur Ticaret Müşavirliği