Singapur’un Çekirdek Enflasyonu Eylül Ayında %1,8’e Geriledi

25 Ekim 2018

Singapur’un Çekirdek Enflasyonu Eylül Ayında %1,8’e Geriledi
 
Singapur Mali Otoritesi ile Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nın verilerine göre, bir önceki ay %1,9 olarak gerçekleşen Çekirdek Tüketici Fiyat İndeksi (CPI) bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında Eylül ayında %1,8’e gerilemiştir. Çekirdek enflasyon hesaplamalarının otomobil ve konaklama fiyatlarındaki değişiklikleri kapsamadığı belirtilmiştir.
 
Manşet enflasyon Ağustos ayında gerçekleşen oran ile aynı seviyede %0,7 olarak gerçekleşmiştir. Toplam perakende fiyatlarında Ağustos ayında yaşanan %2’lik artış ile karşılaştırıldığında Eylül ayında %1,5 oranında artış görülmüştür. Gıda ürünlerindeki enflasyon geçtiğimiz ay %1,7 iken Eylül ayında %1,6 oranında artmıştır.
 
Hizmet sektörü enflasyonu Ağustos ayında gerçekleşen %1,3’lük artıştan çok az daha yüksek %1,4 olarak gerçekleşmiştir. Bu durumun eğitim hizmetlerindeki önemli ölçüde fiyat artışı ve telekomünikasyon hizmetlerindeki kısmi fiyat düşüşünün bir yansıması olduğu ifade edilmiştir. Konaklama fiyatlarında ise %2,5’lik bir azalış görülmüştür.



Kaynak: Channel News Asia
 
https://www.channelnewsasia.com/news/singapore/singapore-inflation-september-consumer-price-index-10854976Today Online
 
Yayınlayan: Singapur Ticaret Müşavirliği