“Düz Vergi Uygulaması Yaklaşılırken Ödenek Düğümü Hala Çözülmedi…Hızlı Tren ve Şantiyelerin Açılması İle İlgili İlk Hesaplaşma Günü.”

31 Mayıs 2019

Dün (26/05/2019) İtalya’da gerçekleşen Avrupa Parlamentosu seçimlerinden ilk parti olarak çıkan Kuzey Ligi partisi düz oranlı vergi uygulaması (flat tax) diğer bir deyişle serbest meslek işletmeleri ve ailelerin gelirleri için uygulanacak vergi indirimleri konusunda maçın ilk düdüğünü çalmaya hazır durumda!
 
Kuzey Ligi ile koalisyonun diğer ortağı Beş Yıldız Hareket arasında İtalyan Temsilciler Meclisi’nde ele alınması beklenen ilk konulardan bir diğeri ise, İtalya’da bloke edilmiş inşaat altyapı çalışmalarının başlatılmasını sağlayacak mevzuat değişikliklerini içeren “sblocco cantieri” tedbiri. Bloke olarak kalan altyapı çalışmalarının başlatılabilmesi için, koaliasyon Hükümetinin İhale Kanunu reformu ile ihale komisyonu üyelerinin seçilmesine kadar uzanan bir takım konularda kararlar alması gerekiyor. Kuzey Ligi partisi her iki alanda reformların gerçekleştirilmesi için bastırırken, Beş Yıldız Hareketi büyük altyapı çalışmaları ve ihale yolsuzlukları gibi hassas konularda biraz daha temkinli bir tutum sergiliyor.
 
Kaynak: Il Sole 24 Ore, 27 Mayıs 2019.